Ga naar de inhoud

Virtual tour voor de verhuurder en makelaar

Matterport 3D Virtual Tour als hulpmiddel voor de verhuurder en makelaar

Verhuur van zakelijk onroerend goed zoals een bedrijfspand is een complex en tijdrovend proces. Dit geldt zowel voor de verhuurders als de makelaars. Het vinden van de juiste huurder kan weken of zelfs maanden duren. Een van de belangrijkste factoren is het bieden van een realistische weergave van de ruimte aan potentiële huurders zodat zij een goed beeld krijgen van wat zij kunnen verwachten. Hier komt een Matterport 3D Virtual Tour om de hoek kijken.

Een Matterport 3D Virtual Tour is een interactieve weergave van een ruimte die is gemaakt door middel van een speciale camera die 360 graden beelden vastlegt. Dit resulteert in een nauwkeurige weergave van de ruimte die potentiële huurders kunnen bekijken alsof ze er zelf zijn. Deze technologie biedt veel voordelen voor verhuurders en makelaars bij het verhuren van zakelijk onroerend goed of bedrijfspand.

Ten eerste kunnen potentiële huurders met een Matterport 3D Virtual Tour het pand vanuit het comfort van hun eigen huis of kantoor bekijken. Dit bespaart tijd en moeite bij het plannen van bezichtigingen. Dit is vooral handig voor huurders die niet in de buurt wonen. Daarnaast zijn internationale huurders vaak niet in staat om het pand persoonlijk te bekijken.

Ten tweede kan een Matterport 3D Virtual Tour een realistischer beeld geven van de ruimte dan foto’s en plattegronden alleen. Potentiële huurders kunnen door de ruimte navigeren en de grootte en indeling van de ruimte beter begrijpen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van teleurstellingen en onnodige bezichtigingen door potentiële huurders die uiteindelijk besluiten dat de ruimte niet aan hun behoeften voldoet.

Ten derde kan een Matterport 3D Virtual Tour het verhuurproces versnellen. Potentiële huurders kunnen sneller beslissen of het pand geschikt is voor hun behoeften. Dit kan leiden tot snellere acceptatie van de huurovereenkomst. Dit is voordelig voor zowel de verhuurder als de makelaar omdat het minder tijd en middelen kost om de ruimte te verhuren.

Tot slot kan een Matterport 3D Virtual Tour de marketinginspanningen van de verhuurder en makelaar verbeteren. Het kan worden gebruikt als een marketingtool op de website van de makelaar of verhuurder, op online vastgoedplatforms en op sociale media. Het kan ook worden gedeeld met potentiële huurders via e-mail of Whatsapp.

Kortom, een Matterport 3D Virtual Tour kan het verhuurproces voor de verhuurder en de makelaar versnellen en verbeteren. Als Matterport Service Provider kunnen wij bedrijfspanden door heel Nederland met behulp van Matterport Pro camera’s vastleggen tegen een vast all-in tarief.