Ga naar de inhoud

Verschil tussen een 360 virtual tour en een 3D virtual tour

Wat is het verschil tussen een 360 virtual tour en een 3D virtual tour?

Een 360 virtual tour en een 3D virtual tour hebben vooral veel overeenkomsten. Een virtual tour in het algemeen is een reeks afbeeldingen of video’s waarmee je door een ruimte kan navigeren alsof je er fysiek aanwezig bent. Het kan interactieve elementen bevatten, zoals hotspots die aanvullende informatie geven of de gebruiker in staat stellen om naar verschillende delen van de ruimte te gaan.

Het verschil tussen een 360 virtual tour en een 3D virtual tour wordt bepaald door de diepte. Een 360 virtual tour wordt in twee dimensies vastgelegd: de hoogte en de breedte. Een 3D virtual tour wordt in 3 dimensies opgenomen. Naast de hoogte en de breedte wordt ook de diepte vastgelegd. Hiervoor worden gespecialiseerde camera’s gebruikt met meerdere lenzen en uitgerust met infrarood of lidar om de diepte waar te nemen en vast te leggen.

Dollhouse view Kuijpers Personal Training and Health Center in Deurne

Voordelen van een 3D virtual tour:

  • De beleving van de tour is voor een gebruiker realistischer dan een 360 virtual tour.
  • Er kan een 3D model van het object zoals een “dollhouse” gepresenteerd worden.
  • De afmetingen van de verschillende ruimtes en van de objecten daar binnen zijn nauwkeurig en betrouwbaar.

3D Virtual Tour bij 360digitaltwin.nl

De 3D virtual tours van 360digitaltwin.nl worden standaard ontwikkeld op basis van camera’s met meerdere lenzen en voorzien van infrarood. Voor de verwerking van de beelden maken wij gebruik van het Matterport platform. Op basis hiervan kunnen wij een 3D virtual tour aanbieden met een hoge resolutie en een zeer grote betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

Meer informatie over deze onderwerpen: 3D Virtual Tour

Of vraag direct een offerte aan: Offerte aanvragen