Ga naar de inhoud

Insta360 X3 met Matterport support

Nieuw: Matterport support voor Insta360 X3

Twee weken geleden heeft Insta360 een nieuwe firmware versie v1.0.35 uitgebracht. Insta360 X3 camera’s beschikken met deze nieuwe firmware versie over support voor Matterport. Dit betekent dat ontwikkelaars met deze 360 graden camera opnames kunnen maken voor het creëren van een 3D Virtual Tour met behulp van het Matterport platform.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt en afgelopen weken op een aantal locaties met behulp van een Insta360 X3 in combinatie met het Matterport platform opnames gemaakt. Het doel van deze opnames was met name om de kwaliteit van de opnames te beoordelen. Hierbij heb ik vooral gelet op de resolutie, de kleuren en de belichting van de beeldopnames. De beeldopnames zijn beschikbaar als samenvatting via Youtube en als 3D Virtual Tour.

Demo Insta360 X3 Acclaim Hotel – Calgary Airport

Wij gebruiken voor onze opnames standaard een Matterport Pro2 camera. Deze steekt met kop en schouders uit boven de opnames van de Insta360 X3. Toch heeft de Insta360 X3 onze verwachtingen overtroffen. Voor het maken van opnames met een redelijke kwaliteit is een goede belichting met natuurlijk licht noodzakelijk. De kleuren zijn goed en de beeldscherpte is redelijk. De voordelen van een Insta360 X3 zijn de aantrekkelijke aanschafprijs en de snelheid waarmee opnames kunnen worden gemaakt. Voor het maken van professionele presentaties is het gebruik van een Matterport Pro2 noodzakelijk om de gewenste minimale kwaliteit te behalen. Maar voor andere doeleinden is een Insta360 X3 wellicht een mooi alternatief.

Update: With the latest app for IOS update 5.14 Apr 3, 2023 Matterport finally added full support for the Ricoh Theta X and Insta360 One RS, One RS 1 inch, and X3 360 cameras.

Meer informatie over deze onderwerpen: 3D Virtual Tour

Of vraag direct een offerte aan: Offerte aanvragen