Ga naar de inhoud

Verschil tussen Google Streetview Tour en 3D Virtual Tour

Wat is eigenlijk het verschil tussen een Google Streetview Tour en een 3D Virtual Tour?

Dit is een vraag die regelmatig terugkomt en niet in één zin is te beantwoorden. Beide producten bieden een mogelijkheid om uw bedrijf op internet 24×7 visueel te presenteren door middel van een rondleiding op basis van panoramische beelden. Tot zover de overeenkomsten. Maar wat maakt een Google Streetview Tour dan verschillend van een 3D Virtual Tour?

Google Streetview Tour

Zoals gezegd is een Google Streetview Tour een visuele presentatie van uw bedrijf op basis van panoramische beelden waar uw (potentiële) klanten zelfstandig doorheen kunnen navigeren. De Google Streetview Tour is gekoppeld aan uw Google Bedrijfsprofiel. De panoramische beelden zijn onderdeel van de dienst die Google voor de Google Streetview Tour heeft ontwikkeld.

Potentiële klanten kunnen uw Google Bedrijfsprofiel terugvinden via de Google zoekmachine of via Google Maps. Bedrijven met een compleet Google Bedrijfsprofiel inclusief Google Streetview Tour hebben een hogere ranking bij Google. Daarnaast zullen potentiële klanten eerder geïnteresseerd zijn in uw bedrijf en in uw producten of diensten als uw Google Bedrijfsprofiel voorzien is van een Google Streetview Tour.

Hoewel de Google Streetview Tour rechtstreeks gekoppeld is aan het Google Bedrijfsprofiel is de Google Streetview Tour ook rechtstreeks toegankelijk door middel van een unieke link. Op deze manier kunt u de  Google Streetview Tour rechtstreeks opnemen in uw communicatie via e-mail, op sociale media of op uw website.

Het is niet mogelijk om extra opties of meer informatie aan de beelden van een Google Streetview Tour toe te voegen. Dit is dan ook meteen het grootste verschil met een 3D Virtual Tour.

3D Virtual Tour

Een 3D Virtual Tour is een visuele presentatie van uw bedrijf op basis van panoramische beelden waar uw (potentiële) klanten zelfstandig doorheen kunnen navigeren. Een 3D Virtual Tour kan worden voorzien van een hele reeks aan extra opties zoals logo’s, menu, bedrijfsinformatie en productinformatie. Hiervoor kan onder meer gebruik worden gemaakt van tekst, geluid, afbeeldingen, illustraties, video’s en 3D objecten. Een 3D Virtual Tour kan daarnaast voorzien worden van een plattegrond en een zogenaamd dullhouse. Tenslotte kan een Guided Tour worden samengesteld. Dit is een tour waarbij de bezoeker automatisch langs vooraf bepaalde punten van de 3D Virtual Tour wordt geleid.

Conclusie

Een 3D Virtual Tour biedt dus veel meer opties om uw bedrijf en specifiek uw producten of diensten te presenteren dan een Google Streetview Tour Doorgaans ontwikkelen wij zowel een Google Streetview Tour als een 3D Virtual Tour voor onze klanten. Hoewel het verschillende producten zijn, kunnen wij dit relatief efficiënt realiseren. De basis voor beide producten is immers vrijwel gelijk.

Meer informatie over deze onderwerpen: Google Streetview Tour of 3D Virtual Tour

Of vraag direct een offerte aan: Offerte aanvragen